Stage, bijbaantje naast studie en nu als vaste medewerker aan de slag bij Pro-Fa. Ontmoet Stefano de Koning, onze junior software ingenieur.  

Stefano (24) is net afgestudeerd aan de hbo-opleiding Elektrotechniek van Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij is geboren en getogen in Papendrecht en zal vanwege zijn vriendin, familie en vrienden ook niet zo snel verhuizen naar het Brabant. Dus reist hij dagelijks op en neer naar Den Bosch, wat prima te doen is.

Stefano kwam in aanraking met Pro-Fa tijdens het tweede jaar van zijn opleiding. Pro-Fa werkt al jaren nauw samen met Avans Hogeschool om studenten klaar te stomen voor het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door studenten te helpen bij diverse automatiseringsprojecten die Avans als opdracht meegeeft aan haar studenten.

Een van deze opdrachten was een overkoepelend MES-project, waar ook Stefano aan deelnam. Pro-Fa bood de studenten lessen over MES aan en leerde hen dit uiteindelijk toe te passen in de praktijk. ‘Avans Automation Factory’ was een project voor de hele klas waarbij een miniatuur fabriek met 6 verschillende stations, een MES en een ERP-systeem werd geprogrammeerd.

Tijdens deze opdracht leerde Stefano het bedrijf Pro-Fa en haar medewerkers beter kennen. De klik was er meteen en hij kreeg de mogelijkheid om er naast zijn studie parttime te blijven werken. Zo kon hij meehelpen met diverse projecten binnen Pro-Fa, van productierapporten opstellen tot het programmeren van een communicatiedatabase om zo het verkeer heen en weer te sturen. Onlangs is hij afgestudeerd en wel met een 8,5! Zijn afstudeeropdracht was niet bij Pro-Fa, maar wij zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om na zijn studie wel fulltime bij ons in dienst te treden.

Waarom Pro-Fa? Stefano omschrijft zijn eerste contact bij Pro-Fa als zeer prettig. “Het team bestaat uit fijne collega’s en de werksfeer is goed. Het voelde als thuiskomen.”

Zijn persoonlijke en professionele leerdoelen zijn zeer breed, van MES tot databases en .NET applicaties programmeren. “Er liggen genoeg uitdagingen en kansen op allerlei vlakken, ik kan me dus nog volop ontwikkelen. Bovendien kun je hier lekker je gang gaan, mits je de bijbehorende deadlines in het oog houdt natuurlijk, en een eigen draai geven aan je functie. Dat werkt voor mij heel goed.”

Wij kunnen Stefano omschrijven als een gezellig, sociaal, meedenkend en empathisch persoon. Fijn om hem in ons team te hebben!

Stefano, nogmaals welkom aan boord!