Maarten Essers (32) werkt sinds augustus als automation consultant bij Pro-Fa. Hij koos voor ons bedrijf omdat zowel de markt als de werkwijze van Pro-Fa Automation hem aanspraken en goed passen bij zijn eigen interesses, kennis en vaardigheden. Daarnaast sluiten ook de strategie en de doelen van Unica (Industry Solutions) hierop aan. Een perfecte match dus!

Voor Maarten bestaat de ideale werkdag uit verschillende aspecten. Juist die complexe projecten waarin noodzakelijkerwijs veel technieken en technologieën samenkomen, doen zijn ingenieurshart sneller kloppen. De verschillen tussen ervaring en kennis helpen hem keuzes te maken en oplossingen te vinden in de beschikbare technologieën. Natuurlijk mag hij die technologieën dan ook toepassen, waarbij zijn specialiteit met name ligt in het programmeren in object-georiënteerde talen.

Maarten streeft altijd naar het vinden van oplossingen voor nieuwe of bestaande problemen. Ook de feedback van de uiteindelijke gebruiker is hierbij belangrijk voor hem. Hij werkt het liefste in de conceptfase aan complexe vraagstukken van klanten, maar als teamspeler faciliteert hij waar nodig. Kortom: een allround ingenieur die houdt van uitdagingen!