Maak kennis met Wouter van Tuijl, 21 jaar oud, student aan de Avans Hogeschool in s’-Hertogenbosch én werkstudent bij Pro-Fa. Dit houdt in dat hij een halfjaar lang zijn vrije tijd gebruikt om werkervaring op te doen en te gelijk wat bij te verdienen. De keuze van Wouter viel op Pro-Fa, omdat hij hier tijdens zijn studie al een keer een project heeft afgerond. Ons bedrijf was hem dus al bekend. Bovendien was hij erg nieuwsgierig geworden naar Wonderware, het programma waarmee Pro-Fa veel werkt. Tel daarbij op dat ons bedrijf dicht bij zijn huis en de hogeschool ligt, en je begrijpt zijn keuze: een ideale mogelijkheid om werk en studie te combineren.

Wouter heeft het erg naar zijn zin bij Pro-Fa, waar hij vier dagen per week kan werken aan een uitdagend project. “Ik voel me door de werkzaamheden die ik mag verrichten meer medewerker dan stagiair”, vertelt Wouter, “Ik doe brede kennis op omdat ik in verschillende industrieën les heb gehad en minimaal één project per industrie heb afgerond. Maar het leukste vind ik toch wel het programmeren van een machine met een PLC.” Daar is hij momenteel ook mee bezig. Op zijn studie vond hij de specialisatie proces automatisering niet zo interessant, maar bij Pro-Fa juist wél. “Dit gaat niet om het aansturen van lopende banden, er wordt met kleppen en verschillende vloeistoffen gewerkt. De manier waarop dat bij Pro-Fa gebeurt interesseert me wel.”

Op dit moment werkt Wouter samen met een collega aan een deelproject voor de automatisering van een nieuwe fabriek. Dit deelproject richt zich op het schoonmaken en steriliseren van instrumenten die gebruikt worden in de fabriek. Iets waar hij eigenlijk ook het liefst mee bezig is. “Ik programmeer tijdens mijn werk samen met een collega die de structuur van het deelproject ook heeft bedacht. Zo kan ik dus makkelijk vragen stellen en zelfstandig verder werken.” Wouter omschrijft zijn perfecte werkdag als volgt: “Om 07.30u beginnen, zonder files onderweg. Eén fase (stappenprogramma) afhebben per dag, met testen en zonder dat er nog iets verbeterd hoeft te worden. Dat laatste lukt natuurlijk bijna nooit. Rond 4 uur klaar en dan naar huis! Hopelijk ook weer zonder files … Dat zou de ideale dag zijn.”

Over vijf jaar ziet Wouter zich in dezelfde sector werkzaam zijn als nu. Hij hoopt dat hij dan nog steeds zijn hobby/bijbaan als DJ kan combineren met zijn werk. Ook zou hij dan graag op zichzelf wonen.

Een mooi streven Wouter, succes!