Maak kennis met Laurens van Boven, 33 jaar oud en samen met zijn vriendin woonachtig in Kampen. Sinds december 2019 werkt hij als software engineer bij Pro-Fa Automation en Unica Industry Solutions.

Laurens werd eind vorig jaar benaderd voor deze functie bij Unica en ging daar graag op in. De werkzaamheden spraken hem aan en na goede gesprekken met Arjen Bos en Christ Oomen was de keuze snel gemaakt. “Ik heb voor Unica gekozen omdat het bedrijf staat voor kwaliteit. Er ligt een sterke basis qua software en deze wordt telkens doorontwikkeld. Men wil niet stil komen te staan en dat spreekt me enorm aan. Unica wil blijven groeien, net als ik.”

Laurens heeft een brede kennis op het gebied van PLC, SCADA en MES, maar met name in dit laatste gebied wil hij zich de komende tijd graag verder verdiepen en ontwikkelen. Op dit moment is hij bezig met een Wonderware project voor een zuivelbedrijf. “Als eerste moest daar het laatste restant van een InTouch-applicatie gemigreerd worden naar de ArcherstrA,” vertelt hij daarover, “Verder ben ik daar bezig met het aanpassen van de productcodes. Deze waren gelimiteerd tot 100 codes en dat wil de klant graag uitbreiden naar 1000 codes. Daarvoor zijn aanpassingen nodig op zowel het PLC- als het SCADA-vlak.” Het liefst houdt Laurens zich bezig met alle drie de gebieden, dus met PLC, SCADA en MES en bij Unica Industry Solutions krijgt hij daar de mogelijkheden voor. “Het volledige plaatje, zeg maar. Op die manier ken je een heel groot deel van de werking van een fabriek.”

Voor Laurens is een werkdag perfect als hij er veel voldoening uit heeft gehaald. “Dat kan natuurlijk in meerdere opzichten,” zegt hij, “Van de engineeringsfase tot aan de realisatie van complexe vraagstukken, alles kent zijn mooie momenten. Het is erg gaaf om te zien dat iets wat je bedacht hebt, uiteindelijk ook het gewenste resultaat geeft in de fabriek. En verder is het ook fijn als je je collega’s en klanten verder kunt helpen wanneer zij tegen problemen aanlopen.”

Laurens, nogmaals welkom aan boord en heel veel succes en plezier met je werkzaamheden!