Dit is Mike Hattink. Hij is 25 jaar, opgegroeid in het Noord-Brabantse Heesch en momenteel woont hij in Oss. Mike is opgegroeid met het bedrijfsleven en al vroeg in aanmerking gekomen met procestechniek, elektrotechniek en software.

 

Van stagiaire naar engineer

Tijdens zijn opleiding Elektrotechniek aan de Avans Hogeschool in Den Bosch, is hij op zoek gegaan naar een stage en kwam hij terecht bij Pro-Fa. “Ik mocht bij Pro-Fa aan een écht project gaan werken in een projectteam. Dat sprak me meteen enorm aan”, zegt Mike. “Na mijn stage ben ik ongeveer één dag per week bij Pro-Fa blijven werken. Dat beviel zo goed, dat ik er na mijn afstuderen in 2015 begon als Junior Engineer.”

Het balletje ging rollen en begin dit jaar is Mike doorgegroeid naar Senior Software Engineer. Hoe dan? Pro-Fa bood Mike, ondanks zijn leeftijd, veel kansen. “Met als visie om zowel mijzelf als Pro-Fa te willen verbeteren, heb ik deze kansen telkens aangegrepen”, vertelt hij enthousiast. “Als Senior Software Engineer en voorzitter van de personeelsverenging, werk ik nu 32 uur in de week bij Pro-Fa. Daardoor heb ik nog genoeg tijd over om mijn ouders in hun bedrijf te helpen. Dat vind ik een hele fijne combinatie.” Mike doet het werk naar eigen zeggen met heel veel plezier, waardoor hij het met de volledige inzet en enthousiasme kan uitvoeren.

De afgelopen jaren heeft de harde werker meerdere projecten gedaan voor de automatisering van platen- en tunnelpasteurs.  Momenteel is Mike bezig met een pasteur voor bierflessen. “Door middel van het doorrekenen en voorspellen van de biertemperatuur van elke fles zorgen we ervoor dat de bacteriën in elke fles gedood zijn, maar er wel een optimale smaak behouden blijft. De berekening en aansturing van dit complexe proces is een hele leuke uitdaging!”.

 

Projecten leiden

Naast het ontwikkelen van software begeleidt Mike nu als Senior Engineer ook projecten, waarbij hij gezamenlijk met collega’s een project tot een goed einde moet zien te brengen. Het leukste vindt hij het ontwerpen en testen van projecten, waarbij alle aspecten terugkomen: “Van het procesmatig meedenken tot aan de inbedrijfname van de software. Bij een inbedrijfname kan er een redelijke druk op de productie liggen en zijn er soms tegenslagen. Ik ben altijd weer ontzettend trots als we met een enthousiast team terug kunnen kijken op een geslaagd project en als de klant zijn tevredenheid uitspreekt over de installatie en productie die voor de deadline zijn opgestart”, vertelt Mike. Het doel van Mike is om iedereen tevreden te maken, zowel zijn collega’s als de klanten. Daardoor krijgt hij die positiviteit van beide partijen vaak terug en kunnen de projecten met veel plezier en goede resultaten worden afgerond. “De openheid van mijn collega’s zorgt ervoor dat ik onze klanten veel kennis kan bieden. En van de ervaringen van al mijn collega’s leer ik nog steeds ontzettend veel”.

Mike ziet nog verbeteringen in goede zelfreflectie en ervaring. ‘’Om projecten goed in te kunnen schatten, is het belangrijk dat er goed wordt gereflecteerd. Zo kan er snel worden ingegrepen wanneer iets de verkeerde kant dreigt op te gaan”, vertelt hij. “Er zijn gelukkig genoeg collega’s waarbij ik altijd terecht kan met vragen, dus het komt altijd goed. In de toekomst hoop ik dan ook steeds meer en grotere projecten tegelijk te kunnen begeleiden. Daarbij zal ik het daadwerkelijk uitvoeren van de projecten steeds meer bij mijn collega’s neer moeten gaan leggen, maar voor nu doe ik ze ook nog graag zelf!”.

 

De personeelsvereniging

Ook is Mike voorzitter van de personeelsvereniging. Hij organiseert, samen met twee andere collega’s, ieder jaar twee leuke uitjes voor alle collega’s (en eventuele aanhang). “Tot op het laatste moment proberen we het altijd een verrassing te houden wat we gaan doen. Met zo’n groep van enthousiaste collega’s is het nogal lastig om het een verrassing te houden, haha. We maken er altijd weer een leuke avond, dag of zelfs weekend van!”. Zelfs in deze tijd is het daarom gelukt om een corona-proof activiteit te bedenken.

 

Mike, ontzettend bedankt voor het delen van je verhaal. Je bent een grote toevoeging aan ons team. Met jouw mindset kom je er zeker en we hopen dat je nog lang deel uit zal maken van het Pro-Fa team!