Sander is 22 jaar en heeft zojuist zijn diploma Elektrotechniek aan de Avans Hogeschool in Breda behaald. Hij woont in Dongen, dus hij is in een halfuurtje op ons kantoor in Den Bosch. Ideaal!

Hoe Sander bij Pro-Fa terecht is gekomen? “Ik heb mijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij Pro-Fa. Voor die opdracht ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf die zich bezighield met de industriële automatisering en dan voornamelijk PLC/SCADA”, legt hij uit. Ook zocht hij een opdracht waarbij hij echt mee zou mogen draaien met een projectteam. “Ik vond het een fijn gevoel dat ik ook echt nuttig was. Mijn gemaakte werk van mijn afstudeeropdracht is namelijk daadwerkelijk gebruikt in een project.”

Door de verschillende gesprekken en een prettige afstudeerperiode tijdens de roerige coronatijd, heeft Sander de keuze gemaakt om bij Pro-Fa aan de slag te gaan. Hij vertelt: “Het fijne aan Pro-Fa is dat het een kleine en platte organisatie is. Als ik vragen heb, kan ik deze altijd aan iedereen stellen. Mijn collega’s zijn ontzettend behulpzaam en nemen de tijd om me te helpen!”

Sander is binnen Pro-Fa gestart als Junior Software Engineer, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen PLC en SCADA-applicaties. “Tijdens mijn afstuderen heb ik kennis mogen maken met de projecten en klanten van Pro-Fa. Hierdoor kan ik nu dus gelijk een bijdrage leveren voor o.a. Produlab Pharma.”

Op de vraag welke sterke eigenschappen Sander in kan gaan zetten op zijn werk, antwoordt hij: “Als Software Engineer is het belangrijk dat je je kunt inleven in de klant. Ik houd daarom altijd de klanten in mijn achterhoofd, wanneer ik bezig ben met iets bedenken en uitwerken.”

De eerste jaren wil hij vooral graag veel kennis en ervaring op gaan doen. “Ik verwacht tijdens mijn eerste jaren genoeg uitdagingen tegen te gaan komen, maar dat hoort erbij en vind ik helemaal niet erg. Ik kijk enorm uit naar mijn werktijd!”

Sander, welkom bij de club! Wij zijn blij dat je hebt gekozen voor Pro-Fa en kijken er ook erg naar uit om verder met jou samen te werken. Veel succes in je nieuwe functie!