Nadat Jeroen in 2008 zijn afstudeerstage bij Pro-Fa succesvol afrondde, trad hij aansluitend bij ons in dienst als Junior Engineer. In de daaropvolgende jaren groeide hij door tot Senior Engineer en daarnaast maakt hij sinds begin 2020 deel uit van het Operationeel Management Team.

Jeroen houdt zich binnen Pro-Fa voornamelijk bezig met MES-systemen en dan specifiek op het gebied van databases, .Net-applicaties en rapportages. “De eerste jaren heb ik vooral bij één van onze klanten op locatie gezeten, om vervolgens veel op projectbasis vanuit ons kantoor in ’s-Hertogenbosch te werken,” vertelt Jeroen. “Sinds dit jaar ben ik ook gestart als projectmanager en in deze rol kan ik me de komende jaren nog verder gaan ontwikkelen.”

Hij vervolgt: “Een van de mooie dingen van mijn functie is het vroegtijdig betrokken zijn bij trajecten, waarbij we actief met de klant mee kunnen denken aan een passende oplossing. Vervolgens gaan we de oplossing ontwikkelen en inbedrijfstellen. Waar als (junior) engineer de nadruk vooral lag op het daadwerkelijk uitvoeren en programmeren, ligt de nadruk tegenwoordig meer op het uitdenken van de oplossing en mijn kennis overdragen aan (startende) collega’s. Het contact met klanten en gezamenlijk mooie oplossingen kunnen realiseren, vind ik het mooiste aan mijn vak.”

Binnen Pro-Fa is Jeroen één van de kennisdragers op het gebied van Wonderware ArchestrA (een van de MES-softwarepakketten die wij toepassen). Bij problemen weten de collega’s hem dan ook veelvuldig te vinden. Tevens onderhoudt hij hierbij contact met de leverancier over allerlei zaken die er spelen. Een echte alleskunner dus!

Wat maakt Pro-Fa zo speciaal volgens deze senior engineer? “De vrijheid die je krijgt om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken welke facetten van de industriële automatisering je het meeste aanspreken om je daar vervolgens op te kunnen specialiseren,” licht hij toe. “Dat zijn mooie kansen en die kun je hier volop benutten.”

Jeroen, bedankt voor je toewijding, enthousiasme en inzet. Wij hopen je nog vele jaren bij ons te mogen houden!