Maak kennis met Pepijn Nous: 23 jaar, geboren en getogen in Tilburg en wonend in Nijmegen. Pepijn is één van onze junior software engineers. Net zoals vele andere collega’s heeft hij Elektrotechniek gestudeerd aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. In dit interview lees je waar hij momenteel allemaal mee bezig is, hoe hij zijn weg naar Pro-Fa vond en waarom hij het hier zo naar zijn zin heeft.

Inmiddels is Pepijn ruim 7 maanden werkzaam als junior software engineer bij Pro-Fa. Hoe dat begon? Hij vertelt: “In het derde jaar van mijn opleiding elektrotechniek deden we projecten met bedrijven uit onze branche. Met mijn studiegroep mochten we een project bij Pro-Fa uitvoeren. Die samenwerking beviel me zo goed, dat ik daar mijn afstudeerstage wilde doen en dat is daarna ook gelukt.” Tijdens zijn stagetijd hield Pepijn zich bezig met veel verschillende technieken: SCADA, PLC, databases en web-based applicaties. Momenteel focust hij zich vooral nog op de laatste twee specialisaties. “Ik vind het superleuk om nieuwe dingen te ontwikkelen, en vooral nieuwe technieken te leren. Dat pak ik relatief snel op. Daarnaast had ik al ervaring met web-based applicaties en die kan ik goed kwijt in het ontwikkelen van apps”, legt hij uit.

Op dit moment houdt Pepijn zich bezig met de ontwikkeling van het web-platform voor Pro-Fa. “Dit is erg uitdagend voor mij, want er komen technieken bij kijken waar ik tot voor kort nog weinig ervaring mee had. Vanuit school leerde ik vooral de OT-kant van de industriële automatisering, maar deze taken liggen meer aan de IT-kant. Hier worden bijvoorbeeld technieken gebruikt zoals .NET, DevOps en Angular. Er komen van klanten steeds meer vragen naar ontwikkelingen op dit gebied. Zij komen met vraagstukken, waar wij vervolgens in teamverband een oplossing voor kunnen creëren.”

portretfoto pepijn nous

Wat Pepijn het meest aanspreekt binnen zijn algemene werkzaamheden, is het feit dat hij constant bezig is met het verbeteren van processen. “We automatiseren niet alleen het productieproces, maar ook de andere systemen in een fabriek die invloed hebben op de productie zoals kwaliteit, planning, rapportage en dashboarding. Als dit is gelukt en klanten vertellen dat ze blij zijn met de nieuwe update, heb ik een voldaan gevoel.”, vertelt Pepijn enthousiast.

Over de vraag wat de junior software engineer het leukst vindt aan zijn baan bij Pro-Fa hoeft hij niet lang na te denken: “Dat zijn de collega’s! Het is een gezellige groep. Iedereen is bereid om te helpen.” Ook vindt hij Pro-Fa als werkgever erg fijn. Zo zijn de werktijden flexibel, en mag je zelf bepalen wanneer je thuiswerkt. Daarnaast word je volgens Pepijn goed ondersteund en heb je veel invloed op je werkzaamheden. “Mij leken de IT-ontwikkelingen binnen Pro-Fa heel leuk, en daarom mag ik nu aan het web-platform werken. Het management team staat altijd open voor een gesprek en in overleg is er veel mogelijk. Al deze punten vind ik als beginnende werknemer prettig.” Naast hard werken in teamverband, is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd door collega’s zoals LAN-party’s, bierproeverijen, karten en andere uitjes.