Lightweight Containers opent een nieuwe productielijn in Grossbreitenbach Duitsland. De volautomatische productielijn is in het derde kwartaal van dit jaar operationeel. Pro-Fa heeft de inbedrijfstelling van de MES oplossing, gebaseerd op Wonderware, inmiddels succesvol uitgevoerd. De MES oplossing is de schakel tussen de ERP oplossingen van Lightweight Containers en PET-Verpackungen Deutschland en de machines. Er wordt geborgd dat de juiste grondstoffen worden gebruikt middels handscanners, alle kegs worden voorzien van een unieke 2D code die we volgen door het productieproces voor traceerbaarheid en kwaliteit en actuele snelheden en verbruiken worden gelogd en teruggegeven aan de ERP systemen.

Met deze opzet houdt Lightweight Containers zicht op het productieproces in Duitsland en kan PET-Verpackungen continu verbeteren met de beschikbare data. Daarnaast zijn alle Kegs uniek 2D gecodeerd met de gehele productiehistorie en materialen waardoor Lightweight Containers goede kwaliteit kan garanderen.

Meer informatie is ook te vinden op de site van Lightweight Containers via: https://www.keykeg.com/nl/news/372/125/Nieuwe-KeyKeg-productielijn-in-Duitsland.