Als derdejaars student Elektrotechniek aan de Avans Hogeschool in Den Bosch loopt Stefano de Koning van 28 augustus tot 26 januari stage bij Pro-Fa.

“In het tweede jaar van mijn studie heeft Pro-Fa onze projectgroep met kennis over MES systemen ondersteund,” zegt Stefano. “Ik had dus al een lijntje en een gevoel bij Pro-Fa en ben heel blij dat ik hier als stagiair aan de slag kon, want dit past naadloos bij mijn major Industriële Automatisering.”

Hij beschrijft de sfeer als open en collegiaal. “Iedereen is bereid om te helpen én je kunt serieus meedraaien in projecten. Ik ben momenteel aan het onderzoeken hoe de interface tussen MES en machine op basis van het UDP protocol kan worden gerealiseerd. Dat wat je hier als stagiair doet, belandt niet stofhappend op de plank. Er wordt daadwerkelijk iets mee gedaan en dat geeft een hoop voldoening.”
Na zijn stageperiode gaat hij afstuderen. “Daarna kijk ik of ik nog verder ga leren, maar misschien dat ik wel aan de slag ga bij Pro-Fa, want ook hier krijg je alle kans om je verder te ontwikkelen.”