Jochem werkt al sinds juli 2011 bij Pro-Fa Automation. Zijn eerste kennismaking met Pro-Fa vond plaats tijdens een project op school. In zijn laatste jaar van de hbo-opleiding Industrial Engineering aan de Avans Hogeschool werd hij samen met studiegenoot Martin (die ook nog steeds bij Pro-Fa werkt) overgehaald om zijn afstudeerstage bij Pro-Fa te komen doen. Tijdens zijn stage kwam hij in aanraking met de diversiteit aan werkzaamheden en projecten binnen Pro-Fa en leerde hij het bedrijf écht kennen. Jochem was zo enthousiast over de familiaire sfeer en de geboden ontwikkelingsmogelijkheden dat hij besloot bij Pro-Fa te gaan werken als software engineer.

De afgelopen jaren heeft hij zich als software engineer flink ontwikkeld en leerde hij de kneepjes van het vak. Maar de leergierige Jochem is altijd duidelijk geweest over zijn ambities: hij wilde meer. Deze kans werd hem geboden en vorig jaar is Jochem dan ook gepromoveerd tot Project Manager. Deze nieuwe rol is hem op het lijf geschreven. Als Project Manager kan hij zich namelijk zowel persoonlijk als zakelijk blijven ontwikkelen. Hij denkt dagelijks op operationeel vlak mee over planning, personeel en engineering, en is financieel verantwoordelijk voor zijn eigen projecten. Voor hem ligt de grootste uitdaging in het bij elkaar krijgen van de juiste mensen voor een project. Hij vindt het belangrijk om zijn teamleden te enthousiasmeren en de beste kwaliteiten in hen naar boven te halen en goed in te zetten.

Vorig jaar is Jochem ook lid geworden van het Management Team van Pro-Fa Automation. Een kans die hij met beide handen aanpakte. “Je moet energie krijgen van je werk”, zegt Jochem, “Gelukkig ga ik na 7 jaar ga nog steeds met plezier naar mijn werk. Toen ik hier begon was het nog een kleine club, maar inmiddels is het aantal medewerkers verdubbeld. En sinds Unica ons heeft overgenomen zijn er nóg meer mogelijkheden. We gaan een grootse toekomst tegemoet en ik ben hier dan ook nog lang niet klaar!”