Onlangs zijn wij een unieke samenwerking aangegaan met Produlab Pharma uit Raamsdonksveer, een vermaard producent van liquide en halfvaste veterinaire medicijnen. Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring is Produlab een gerenommeerde en betrouwbare speler in de veterinaire farmacie.

Produlab bouwt op dit moment een nieuwe fabriekshal op industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer. Voor deze nieuwe hal mag Pro-FA de komende maanden de productieautomatisering voor deze nieuwe hal met alle machines ontwikkelen op basis van Wonderware software. We gaan naast de SCADA opzet een flexibele receptuur oplossing implementeren met volledige traceerbaarheid. Een mooi project en we zijn er dan ook trots op om hieraan te mogen bijdragen.

Totstandkoming samenwerking

Ruud van den Doel, Managing Director Produlab Pharma, vertelt hoe onze samenwerking tot stand is gekomen:

“Voor het nieuwe complex van 12.000 vierkante meter vloeroppervlak waren we op zoek naar een partner die de totale industriële automatisering in kaart kan brengen, verder kan ontwikkelen én de industriële automatiseringsoplossingen kan implementeren. In een eerder stadium heeft onze consultant, die actief is in de Pharma, al eens eerder op een positieve manier samengewerkt met Pro-Fa. Dit was dan ook een van de redenen waarom wij ze hebben uitgenodigd als één van de system integrators.

Voordat we Pro-Fa kozen, hebben we eerst een selectie gemaakt tussen meerdere systeemintegratiebedrijven en hen uitgenodigd om aan de hand van de door ons gestelde eisen een demonstratie te geven. Ze hebben laten zien dat ze echt verstand hebben van de processen en niet alleen maar softwaregericht zijn, dit in tegenstelling tot de andere bedrijven.

Binnen onze organisatie waren collega’s uit verschillende disciplines bij de verschillende workshops betrokken. Samen hebben we de processen doorgelopen en werden de problemen en verbeterpunten goed in kaart gebracht. Hierdoor konden wij een beter beeld krijgen hoe Pro-Fa ons als organisatie verder kon helpen. Wij hebben de workshops als zeer positief ervaren: het team van Pro-Fa wist precies waar ze mee bezig was.

Door de steeds hogere kwaliteitseisen rondom diergeneesmiddelen moeten de producten voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Als organisatie garanderen wij dit ook naar onze klanten toe. Het proces omvat hoogwaardige installaties en apparatuur die na iedere batch gereinigd en veelal gesteriliseerd dienen te worden. Alle procesinstallaties in de nieuwe fabriekshal worden gekoppeld aan Wonderware software.

De nieuwe fabriekshal is een hal waarin diergeneesmiddelen worden geproduceerd in speciale luchtbehandelde en steriele ruimten. Onze klanten steken veel geld in onderzoeken, dus het proces moet zo efficiënt mogelijk verlopen, met hoogstaande kwaliteit van grondstoffen en halffabricaten. Onze eindproducten staan voortdurend onder controle van de afdeling kwaliteitszorg. Om alles goed te blijven monitoren, zorgen we dat de KPI’s gekoppeld zijn aan de productiedatabases en daar helpt Pro-Fa ons mee!”