Hoe bevalt het een Noord-Hollander om in het Brabantse Den Bosch te werken? We vroegen het aan Max van Etten, management trainee bij Pro-Fa.

Max rondde met succes de opleiding Technische Bestuurskunde aan de TU Delft af en is nu management trainee bij Unica. Daarin wisselt hij twee jaar lang elk half jaar van functie om te ontdekken waar zijn kracht en ambitie ligt. Voordat Max bij Pro-Fa aan de slag ging, liep hij al mee bij andere bedrijven binnen de holding. Hij kwam in contact met Christ Oomen, die hem de unieke kans gaf om bij Pro-Fa een kijkje te nemen in de keuken en een leuke opdracht uit te voeren. Een mooie uitdaging die hij niet kon weigeren.

Twee opdrachten

Vanaf februari heeft Max meegelopen met het managementteam van Pro-Fa. In deze periode had hij twee opdrachten. “Mijn eerste opdracht was gericht op de profilering van Pro-Fa richting nieuwe engineers”, vertelt Max, “Hierbij lag de focus op het werven van starters en stagiaires, omdat het groeiende Pro-Fa altijd op zoek is naar nieuwe engineers voor de industriële automatisering. We hebben daarom o.a. een nieuw Kickstart-programma voor startende engineers opgezet en een pizza-event georganiseerd voor studenten. Dit werd erg goed ontvangen door studenten.” In september starten nu meerdere nieuwe engineers en stagiaires van de Avans Hogeschool den Bosch en Fontys Hogeschool Eindhoven bij Pro-Fa.

“Voor mijn tweede opdracht richtte ik me op procesverbetering binnen de organisatie voor het professionaliseren van de huidige processen. Als groeiend bedrijf moet je scherp blijven op verbeteringen en daar proberen we er nu meerdere van door te voeren.”

Brabantse gastvrijheid

Vanaf dag één voelde Max zich meer dan thuis in Brabant. Hij maakte kennis met een ongekende Brabantse gastvrijheid. Zo kon hij bij iedereen naar binnen lopen om vragen te stellen. Niets was iemand te veel en zijn collega’s waren meer dan betrokken. ‘’De deur staat altijd bij alle mensen open, iedereen is betrokken en de sfeer bij Pro-Fa is echt top’’, aldus Max. Hij vervolgt: ‘’Pro-Fa is een dynamische en platte organisatie. Dat maakt dat ze snel kunnen schakelen en altijd hun beloftes waarmaken.’’

Helaas zit het half jaar bij Pro-Fa er nu voor hem op. Jammer, vindt Max, maar hij zal het pand verlaten met een flinke rugzak vol met nieuwe kennis en ervaring. “De afgelopen maanden waren enorm leuk en leerzaam en ik heb hier met plezier gewerkt.’’

Max, heel erg bedankt en heel veel succes in het afronden van je traineeship!