Beter industrieel geautomatiseerd dan menig multinational

Optimaal gebruik maken van technologische mogelijkheden vergroot de productiecapaciteit, zonder afbreuk te doen aan de vertrouwde kwaliteit. Het Wormerveerse Van Wijngaarden staat alom bekend als producent van de enige echte Zaanse mayonaise. Directeur Michel van Wijngaarden – de vierde generatie inmiddels – had al vroeg een fascinatie voor het productieproces. De verdere automatisering en invoering van gecomputeriseerde techniek is zijn persoonlijke paradepaardje. Bij de verhuizing van Zaandijk naar Wormerveer, rond het millennium, is de eerste grote innovatieslag op PLC-niveau gemaakt. Sinds 2007 helpt Pro-Fa Automation als vaste sparringpartner stap voor stap het productieproces verder te automatiseren.

Trouw aan receptuur én trouw aan leverancier

Wanneer iets goed is, dan moet je daar niets aan veranderen. Het recept van de Zaanse mayonaise is sinds de eerste tubes van de band rolden niet meer veranderd. “Pro-Fa Automation presteert naar tevredenheid en ook daar geldt dus dat we blijven investeren in elkaar. Langetermijnrelaties betalen zich terug, want de specialisten van Pro-Fa Automation kennen de situatie hier door en door en kunnen als geen ander inspelen op onze behoefte.”

Van Wijngaarden en Pro-Fa Automation

Pro-Fa Automation heeft automatiseringskennis én projectkennis en is thuis in de voedingssector. “Het feit dat ze Heineken en Nutricia tot hun vaste klantenkring mogen rekenen, is een extra bevestiging dat ik met de juiste kennispartner schakel. Om kwaliteit te garanderen en om te voldoen aan de hoge voedselveiligheidseisen moet je op alle niveaus en onderdelen van het productieproces alles controleren en in kaart hebben. Je kunt vandaag de dag in een land als Nederland enkel nog concurrerend produceren wanneer je verregaand geautomatiseerd bent en alle processen beheerst.”

Projecten binnen tijd en binnen budget

“Pro-Fa Automation levert maatwerk en kent onze business. Ze hebben veel ervaring bij andere bedrijven die met dezelfde problematiek kampen als wij en dat resulteert in doortastendheid en daadkracht. Zij zijn in staat om mijn wensen en ideeën realistisch te vertalen naar werkende, betaalbare oplossingen. Ik houd niet van open einden en wil graag vooraf weten waar ik aan toe ben. Bij voorkeur spreek ik een fixed price af zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Pro-Fa Automation zorgt voor een heldere beschrijving van de scope voordat ze een project starten.

Volledig interview met Van Wijngaarden